La Basseta celebra Sant Antoni el pròxim cap de setmana

Els veïns i veïnes de la Basseta, a Vilafamés, celebraran aquest cap de setmana la festivitat de Sant Antoni amb un complet programa d’actes que s’iniciarà el divendres 25 a les nou de la nit amb la recepció dels ‘cavallistes’. A continuació tindrà lloc la tradicional volta de la processó pels carrers i el repartiment del rotllo. La primera jornada finalitzarà amb la projecció del documental ‘Sons de mas’, de Joan Miquel Ahís, amb guió de Josep Miralles i música de Marc Torner, que narra l’estil de vida i l’esforç de la gent que ha viscut als masos.

(més…)

Un taller fotogràfic descobreix noves perspectives del paratge de Sant Miquel a Vilafamés

L’art de la fotografia s’ha donat cita aquest cap de setmana a Vilafamés. Durant tres dies, s’ha portat a terme un taller al voltant del Paratge Natural Municipal (PNM) de Sant Miquel, en el que han participat vuit persones i que ha tingut com a propòsit generar noves perspectives del paratge allunyades del símbols habituals que el caracteritzen, com són l’ermita o la Roca del frare.

(més…)

Vilafamés celebra el Dia Internacional dels Museus amb l’exposició ‘Ceràmica: la metamorfosi de la terra’

El Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés s’ha unit a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb la inauguració de l’exposició ‘Ceràmica: la metamorfosi de la terra’, un esdeveniment que reuneix peces de cinc dissenyadors internacionals pertanyents a la col·lecció de l’empresa Colorobbia i de cinc artistes ceràmics que han sigut reconeguts amb el primer premi del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, a més d’una peça cedida per la fira Marte.

(més…)

Isaac González Ferriol, nou director de la banda de música de Vilafamés

L’Associació Cultural La Roca ha presentat el nou director de la banda, Isaac González Ferriol, en el concert que es va celebrar amb motiu de la festa de Sant Isidre i que organitza, cada any, la Caixa Rural de Vilafamés. El mestre González Ferriol ha estudiat trompeta, piano i direcció al Conservatori Superior de València i posteriorment ha passat per nombroses orquestres d’Espanya i d’Europa.

(més…)

L’Ajuntament reforma la biblioteca

L’Ajuntament de Vilafamés ha conclòs les obres de reforma de la biblioteca municipal amb l’objectiu de dotar als ciutadans d’unes instal·lacions adequades a les seues necessitats. Els treballs, que han tingut un pressupost de 10.000 euros, han consistit en el canvi del pis, on s’ha col·locat un material que imita el parquet i també s’ha pintat de nou tot l’edifici, a més de millorar l’entrada al centre.

(més…)

L’Ajuntament de Vilafamés obri la Unitat de Respir

Després de mesos d’espera, el passat dilluns 7 de maig, els quatre primers usuaris van inaugurar la Unitat de Respir Familiar de Vilafamés, ubicada a la planta superior de l’edifici de l’associació de Jubilats. Aquesta Unitat que ha obert l’Ajuntament té com a finalitat donar suport a les persones majors amb problemes de discapacitat física o en fase inicial de deteriorament cognitiu. A més de la millora de l’autonomia personal dels majors, també té com a objectiu conciliar la vida social i laboral dels familiars que cuiden a les persones discapacitades.

(més…)

Un grup de joves matemàtics visita Vilafamés

Alumnes avantatjats en matemàtiques que cursen l’ESO, agrupats en el projecte Estalmat, han visitat el conjunt històric de Vilafamés acompanyats per familiars i professors de la matèria. El programa té com a objectiu la participació d’aquests estudiants en activitats que afavoreixen les seues habilitats i que s’atenguen les necessitats d’aprenentatge, fomentant la seua vocació científica. Els joves alumnes seleccionats posseeixen un alt potencial, que no ha passat desapercebut dins del sistema educatiu, per a contribuir al desenvolupament cultural i social del país.

(més…)

Vora 200 xiquets i xiquetes participen en el Trofeu d’Escoles de Ciclisme Cudol Roig

Vora 200 xiquets i xiquetes d’entre 7 i 14 anys han participat aquest cap de setmana en el Trofeu d’Escoles de Ciclisme Cudol Roig que s’ha celebrat a Vilafamés. La segona edició de la nova etapa d’aquesta prova ciclista, ja que es va recuperar l’any passat després d’un llarg parèntesi, ha reunit a la localitat de la Plana Alta a equips de diverses poblacions de la província com Almassora, Benicarló, Castelló, Onda, Sant Joan de Moro, Sogorb, Vall d’Uixó, Vila-real, Vinaròs, i també de Terrassa, a la província de Barcelona.

(més…)

L’Ajuntament amplia l’horari de visites al cementeri

L’Ajuntament de Vilafamés ha ampliat l’horari de visites al cementeri municipal, amb l’objectiu d’afavorir i facilitar als veïns l’accés al fossar per poder visitar als difunts i netejar i adornar les tombes i els nínxols. A partir d’ara els vilafamesins podran accedir al cementeri tots els dimecres, excepte els festius, al matí des de les 9 fins les 13 hores i els dissabtes a la vesprada des de les 15 fins les 17.30.

(més…)

Vilafamés organitza un taller de fotografia al voltant del paratge de Sant Miquel

L’Ajuntament de Vilafamés ha organitzat un taller de fotografia al voltant del Paratge Natural Municipal (PNM) de Sant Miquel per als pròxims dies 18,19 i 20 de maig. El curs, impulsat a través del Consell de Participació del PNM, té un caràcter col·laboratiu i col·lectiu i pretén “involucrar a un grup de gent al voltant d’una idea”, explica Jorge Alamar, un dels professors, “no per a aprendre exclusivament fotografia, sinó per a desenvolupar un projecte conjunt”, conclou.

(més…)