Premi de fotografia sobre el Paratge Sant Miquel de Vilafamés

La fotografia titulada ‘Última campanada’, de Carlos Seglar Cabrera, ha sigut la guanyadora del primer premi del IV Concurs de fotografia del Paratge Natural Municipal (PNM) Sant Miquel “Paratge Descobert’, al qual s’han presentat al voltant de 20 obres i que enguany ha encetat un nou format amb tres premis per a una mateixa categoria. L’entrega del premi, 500 euros i diploma, s’ha realitzat durant la inauguració de l’exposició de les fotografies presentades al concurs, acte que forma part de la programació de les festes de Sant Miquel de Veremes, a la Sala Esteva de la Caixa Rural de Vilafamés.

(més…)

Vilafamés enceta les festes de Sant Miquel de Veremes

Vilafamés dóna inici demà a les festes de Sant Miquel de Veremes, que començaran amb la inauguració de l’exposició de les fotografies del concurs ‘Paratge Descobert’, un acte en el qual també es lliuraran els premis als guanyadors del certamen. La jornada continuarà amb un cercavila, que serà a càrrec del grup de bombos i tambors de l’Associació de Amics de l’Ermita de Sant Miquel, col·lectiu encarregat d’organitzar les diverses activitats del cap de setmana. Per a la nit està previst un sopar de pa-i-porta i una revetla amb l’actuació del grup musical “Armonía”. El regidor de Festes, Sergi Trilles, ha destacat l’esforç que desenvolupen des de la mateixa associació, per a poder organitzar aquesta ambiciosa programació.

(més…)

Vilafamés recupera l’antic camp d’aviació com a nou atractiu turístic

L’Ajuntament de Vilafamés inicia demà les obres de recuperació de l’antic camp d’aviació de la localitat, el qual es va utilitzar durant la guerra civil espanyola, amb l’objectiu de convertir-lo en un nou actiu turístic per a la localitat. Els treballs tenen com a principal meta la recuperació de les diferents àrees de la infraestructura, com són el refugi antiaeri, les trinxeres, els refugis ximples, la torre de transformació, entre d’altres.

(més…)

Els xiquets i xiquetes de Vilafamés inauguren l’aula de 2 anys del CEIP Sant Miquel

Els xiquets i xiquetes del CEIP Sant Miquel de Vilafamés han inaugurat aquest matí la nova aula de 2 anys del centre educatiu. Dos alumnes, representant als seus companys i companyes, han estat l’encarregades de realitzar el tall simbòlic de la cinta. Al costat d’ells el director del col·legi, Sergio Andrés, l’arquitecta responsable de l’obra i els treballadors que han executat els treballs, que han suposat una inversió de més de 50.000 euros per part de Conselleria d’Educació.

(més…)

Vilafamés es beneficia de la promoció del valencià

L’Ajuntament de Vilafamés s’ha beneficiat de les ajudes de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport per al foment del valencià destinades a municipis. Les ajudes van dirigides a la realització de programes i activitats de promoció de l’ús oficial i social del valencià durant l’any 2017. Les activitats de Vilafamés que s’han beneficiat de l’ajuda de1.808 euros són les II Jornades de les Dones del passat mes de març; el cicle de concerts “Vilafamés, a l’ombra del Castell” que van tindre lloc al llarg del mes de juliol, i la Trobada de Grups de Danses 2017, programada per al pròxim 7 d’octubre.

(més…)

L’Ajuntament de Vilafamés interposa una denúncia contra les persones que van interrompre la ‘Serenata al Bou’

L’Ajuntament de Vilafamés ha interposat una denúncia contra el grup de persones que va interrompre el concert de la Banda de Música La Lira en el tradicional acte de la ‘Serenata del Bou’, durant les passades festes d’agost. L’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, argumenta com un dels motius de la denúncia que “no es pot tolerar que en una plaça en la qual hi ha prop de mil persones, entre ells menors d’edat, gaudint d’un acte purament cultural com ho és un concert musical, un grup de gent interrompa l’acte i provoque un desordre públic”.

(més…)

Vilafamés homenatja Isaac García Edo, subcampió del món Sub-20 de hoquei en línia

L’Ajuntament de Vilafamés ha homenatjat Isaac García Edo, jugador de la selecció espanyola Sub-20 de hoquei en línia, després d’haver aconseguit el passat cap de setmana el subcampionat del món en els World Roller Games, celebrats a la ciutat de Nanjing. L’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, i el regidor d’Esports, Lluís Torlà, han entregat una placa a l’esportista vilafamesí, reconeixent l’esforç i el mèrit del jove que ha contribuït amb la seua participació a l’èxit que ha obtingut la selecció espanyola.

(més…)

Vilafamés rep la visita de 160 persones gràcies a l’acord entre l’Ajuntament i Consum

Vora 160 persones han visitat avui dissabte Vilafamés dins de la promoció ‘Viure i viatjar’ que ofereix la cadena Consum als seus socis, i gràcies a l’acord al que han arribat la cooperativa alimentària i l’Ajuntament de la localitat. Els visitants han tingut l’oportunitat de conèixer una bona part del patrimoni cultural i arquitectònic de Vilafamés com el Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC), o l’esglèsia de l’Assumpció, entre d’altres.

(més…)

El Museu de Vilafamés presenta una ‘mascota’ com a nova identitat gràfica

El Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera Cerni (MACVAC) de Vilafamés ha presentat este matí la seua ‘mascota’, una nova imatge gràfica, que amplia els elements de la identitat gràfica de la pinacoteca. El nou símbol, dissenyat per Juan Pareja Sánchez, s’ha desenvolupat a partir de les lletres que composen l’actual logotip. Des d’eixe punt de partida, i segons explica l’autor, “s’ha creat una ‘mascota’ que s’humanitza i es pot animar”. El resultat és un disseny versàtil, àgil i colorista, que admet tindre diferents colors, volums i moviments, assegura Pareja.

(més…)