Vilafamés celebra a partir de dijous les tradicionals festes de Sant Miquel que tenen lloc cada any el quart diumenge de quaresma i en les quals es venera el patró de la població i una de les més estimades pels veïns. La programació s’inicia amb el muntatge de cadafals, el mateix dijous per la vesprada i que donarà pas a la festa, pròpiament dita, que s’encetarà el divendres dia 9 amb l’embolada d’un bou de Jaime Tárrega i la disco mòbil The End, al pavelló municipal.

La vespra del dia gran, és a dir, el dissabte 10, els espectacles taurins seran els protagonistes de matí, de vesprada i de nit, en una jornada en que també tindrà lloc la benedicció de les fogassetes a la mateixa esglèsia parroquial, en un acte en el qual poden participar tots els xiquets i xiquetes que ho desitgen. Precisament, els menuts seran els principals actors de les activitats organitzades al matí com el castell inflable, els cars elèctrics o el futbolí humà. A l’hora de dinar, l’Ajuntament ha organitzat un tombet de bou, per al que s’ha de reservar plaça.

El diumenge se celebra el dia gran de les festes que començarà amb la missa de pelegrins i la processó cap a l’ermita de Sant Miquel i el repartiment de la típica fogasseta. Amb la Tornada i la Processó dels Borratxos, conclouran els actes religiosos d’una jornada que finalitzarà amb l’actuació del grup de teatre Schola Cantorum, de l’Associació la Roca, que representarà el sainet ‘Un lio, dos lios, tres lios’.

La jornada del dilluns 12 s’iniciarà amb la X edició de la cata de vins que tindrà lloc a ‘Casa Vicent’ i està patrocinada per Magnanimus. El punt i final de les festes el posarà la missa del Crist de la Sang i l’exhibició de bous i vaques, que tindrà lloc tant al matí com a la vesprada.