juego lucky jet
agropacifico.mx

Gràcies al treball d’investigació del grup de danses El Peiró, Vilafamés recupera músiques i balls tradicionals. El pròxim dissabte, dia 21, a la sala Quatre Cantons, els membres d’aquest grup, Nati Castellet, Xavier Allepuz i Gabriel Gil presentaran el procés de recerca i els resultats del treball de recuperació d’una part important del patrimoni immaterial vilafamesí.

Al mateix temps, la rondalla i el cos de ball d’El Peiró acompanyats pel grup La Triciola mostraran al públic els ritmes, les melodies i els passos de les peces recuperades: jota, fandango i seguidilles. La conferència sobre la “Recuperació de músiques i balls de Vilafamés” serà el preàmbul de la mostra de vida tradicional “Vilafamés 1900” que tindrà lloc els dies 28 i 29 d’abril.

El treball d’investigació es va presentar en el marc de les XXII Jornades Culturals de la Plana de l’Arc que es van celebrar el passat mes d’octubre. Ara es torna a representar per a mostrar-lo al públic de Vilafamés i especialment a les persones que han facilitat la informació per a recuperar les diferents peces musicals que van desaparéixer el segle passat i són pròpies del terme de de la localitat.