Centenars de persones han participat de la primera jornada de la Setmana Cultural de Vilafamés que es va encetar ahir per la vesprada amb la inauguració de l’exposició “Ana Mari Cabedo: la modista de la Cort d’Hongria”, la qual va estar organitzada per l’Associació de Mestresses de Casa. La reina de les festes, Idoia Bernat, va ser l’encarregada de tallar la cinta inaugural d’una mostra que pretén traure a la llum la trajectòria de la cosidora castellonenca, que durant 25 anys de la seua vida va dissenyar i va teixir de forma artesanal quasi 100 vestits que van mudar a les diferents Na Violant d’Hongria i a les Dones de Companya que van formar part de la Cort d’Honor de les Festes de la Magdalena de Castelló.

L’exposició va ser molt visitada durant el seu primer dia oberta al públic, que va conèixer de primera mà el treball d’una modista molt reconeguda per la seua manera de dissenyar i cosir els vestits. Aquest va ser el primer acte d’una setmana cultural, preludi de les festes patronals que s’inicien el pròxim dia 10.

Per la nit, el concert del grup flamenc “Cositas Buenas” va atraure la mirada de nombroses veïnes i veïns que també havien gaudit abans del sopar de pa i porta en el qual va col·laborar l’ACT El Ratonero a la plaça de la Tanca. El recital va deixar moments interpretatius molt interessants. No obstant això, un dels actes més esperats durant la nit, va ser la Cagada del Manso, en la qual es va repartir un premi de 600 euros.

Els xiquets i xiquetes també van ser protagonistes de la jornada amb la festa del farolet. Durant tota la vesprada van estar elaborant el seu farolet, integrat dins de la corfa d’un meló. Després, vora un centenar de menuts van realitzar un cercavila que va transcórrer entre la plaça de la Tanca i la plaça de la Font per a exhibir els seus treballs, en un acte que va comptar amb la col·laboració de l’AMPA del CEIP Sant Miquel. La programació de la Setmana Cultural continua avui amb la celebració del VIII Concurs de paelles.