La pluja no ha impedit que els veïns i veïnes de Vilafamés compliren un any més amb la tradicional processó a l’ermitori de Sant Miquel, que com cada any se celebra el quart diumenge de quaresma. No obstant, les condicions climatològiques han impedit que fora un acte tan multitudinari com en anteriors anys. Així desenes de persones han participat de la processó aquest matí que s’ha iniciat a les vuit després del repartiment de mistela i pastissos a tots els romers.

El volteig de campanes i la solta de coets han sigut la senyal de partida per a iniciar el camí cap a l’ermita en un trajecte en el qual els pelegrins han realitzat diferents parades als punts que són habituals, com la plaça de la Font, la Cova Santa, la Pedra de Santa Anna i a Sant Micalet. A l’arribada a l’ermita de Sant Miquel, s’ha repartit la típica fogasseta. Després dels romers han participat de la missa.

La pluja sí que ha impedit que se portara a terme el tradicional dinar campestre i cadascun dels pelegrins han hagut de buscar refugi a les diferents estances de l’ermitori per a dinar. Les condicions climatològiques també han influït en la tornada de la romeria, ja que les processons s’han hagut d’adaptar.

Així, tant la Processó de les Creus en la qual els xiquets i xiquetes de la catequesi porten creus fetes amb bruc i canten lloes al sant, com la processó dels Borratxos, que representa la trobada dels romers que acompanyen Sant Miquel i la Confraria del Crist de la Sang, s’han hagut de realitzar a l’interior de l’esglèsia parroquial.

Durant la nit va tindré lloc la representació dels sainets ‘El pepino i el meló’ i ‘Esto es un disparate’ a càrrec de la companyia teatral ‘Baladre’.