A la part alta de la població, al vessant sud on es troba situat el castell, també hi ha ubicat un abric que alberga un dels conjunts de pintura rupestre esquemàtica més interessants de la Comunitat Valenciana.

Va ser descobert el 14 d’agost de 1963 i es va donar a conèixer pel professor A. Beltran el 1969. Beltran va proposar la inclusió d’aquestes figures dins de l’art esquemàtic i les va atribuir a l’edat del bronze, encara que alguns motius podrien haver-se realitzat durant moments anteriors, a finals del III mil·lenni.

L’abric s’obri a la part alta del tossal, baix d’un ressalt de roques de gres triàsic, i és de poques dimensions (6 m de longitud de boca per 2,50 m d’alçària a la zona més alta). Durant el 1997, la Direcció General de Patrimoni Històric va procedir a realitzar tasques de neteja i de consolidació de les pintures a causa de l’estat de conservació en què es trobaven.

El conjunt de motius pictòrics s’organitza en tres panells. Al primer, localitzat a l’extrem superior esquerre de l’abric, les representacions principals consisteixen en un motiu compost per una espiral i uns traços descendents que podrien representar un antropomorf, una esquematització d’una figura humana i un possible ídol oculat. El panell central, més deteriorat i poc visible, conserva restes de cercles concèntrics que podrien formar part d’un oculat de grans dimensions. El tercer panell està ubicat a la part interior central de l’abric. Tots els motius que hi ha sembla que s’organitzen al voltant d’un oculat representat a la posició central mentre que a l’esquerra hi ha sèries de puntuacions i barres roges i blanques i, a la dreta, dos tectiformes.

Un element comú entre els tres panells és la representació de motius oculats, símbols de caràcter religiós, que són freqüents en contextos funeraris de la prehistòria recent.

Des del 1998, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.