Vilafamés ha encetat les festes en honor a Sant Miquel amb una nombrosa participació per part de veïns i visitants en les diferents activitats programades. La més concorreguda i animada ha sigut el tombet de bou que ha tingut lloc aquest migdia i en el qual vora 500 persones han degustat un dels plats típics en un dinar organitzat per la comissió de festes i que ha tingut lloc a la plaça de la Tanca.

El regidor de festes, Sergi Trilles, ha explicat que “el dinar ha sigut un èxit i s’ha desenvolupat en un gran ambient festiu i participatiu”, al mateix temps que espera que “la resta de dies de festa mantinguen el mateix espèrit”. La gastronomia ha sigut, juntament amb els actes taurins, el punt més atractiu de la jornada d’avui de les festes en les que es venera al patró de la localitat. I és que els aficionats al món del bou han tingut oportunitat de gaudir de la exhibició de bous, tant de matí com per la vesprada i per la nit.

A pesar de la amplia agenda taurina, els més menuts també han tingut l’oportunitat de divertir-se amb el castell inflable, els cars elèctrics, el futbolí humà o el Bungee, atraccions que s’han instal·lat a la plaça de la Tanca, en una jornada en la que també s’ha celebrat la benedicció de les fogassetes que es repartiran demà a la romeria de Sant Miquel, i en la qual han participat un gran nombre de xiquets i xiquetes.

En la jornada de demà l’acte més esperat és la romeria a l’ermita de Sant Miquel on es venerarà al patró de la localitat, el qual és un dels més estimats pels veïns i visitants de Vilafamés. Les activitats comencen a les 7.30 amb una missa a l’esglèsia parroquial, en la que es repartiran mistela i pastissos, per a continuar amb la romeria a l’ermitori de Sant Miquel, a partir de les 8 del matí. La processó dels Borratxos i la representació dels sainets “Un lio, dos lios, tres lios, quatre lios” i “Un final de festa” posarà fi a la jornada.