Vora 300 veïns i veïnes participaran activament en la recreació de les costums del Vilafamés del 1900 en la XVI edició de la Mostra de la Vida Tradicional que es portarà a terme els dies 4 i 5 de maig. Recolzats pels diferents col·lectius de la localitat, transformaran la realitat diària del municipi i ompliran els carrers d’escenes costumistes i recreacions de l’època.

Aquesta setmana ha tingut lloc una reunió entre els responsables municipals i els veïns i veïnes col·laboradors per a configurar la programació definitiva i els detalls a tindre en compte, així com les necessitats d’eixe cap de setmana. D’aquesta forma, s’han concretat diversos espais, tant públics com privats que acolliran les recreacions permanents tant d’oficis com de costums. Entre d’altres, els visitants podran observar com treballaven en aquella època el barber, el metge o la modista, per exemple, i també conèixer ‘in situ’ el treball de fer sabó, elaborar el pa o pintar.

La Mostra també, en el seu recorregut pels carrers també convidarà els visitants a gaudir de escenes tan característiques de 1900 com la vetla a casa del difunt, les noces, la ronda dels ‘Quintos’, el ‘bureo’ o la correguda de bous. A més, es podran visitar espais com l’escola o la caserna de la Guàrdia Civil.

Es preveu l’arribada de més de 6.000 persones durant el cap de setmana, fet que suposarà un impuls per al turisme de Vilafamés i dels pobles de la comarca. D’altra banda, l’Ajuntament agraeix la complicitat de veïns i veïnes, “sense els quals no es podria portar a terme aquesta iniciativa”.