La Bassa de les Oronetes va encetar el passat dissabte el cicle festiu de Sant Antoni als nuclis poblacionals del terme de Vilafamés. Vora 300 persones van participar de les celebracions que es van iniciar el matí del dissabte amb la benedicció dels rotllos i un esmorzar. Una vegada arribada la nit, la processó va donar tres voltes a la bassa, tal i com estableix la tradició, per a més tard repartir els rotllos entre totes les persones que van assistir.

El pròxim dissabte serà el torn de la localitat de Vilafamés, on tindran lloc els actes principals de la festivitat. A les dotze del matí tindrà lloc la benedicció dels rotllos al carrer Sant Antoni, mentre que de vesprada, es celebrarà la ‘Matxà’, que recorrerà el trajecte entre el mateix carrer Sant Antoni i la plaça de la Font, on es repartirà el rotllo i també figues albardades, cacaus, tramussos i vi per a tots els assistents.

La nit finalitzarà amb la discomòbil organitzada pels ‘Quintos 2018’ al pavelló polifuncional. El diumenge tindrà lloc la part religiosa de la festa amb la processò i la missa en honor al sant.