Vilafamés va viure anit la tradicional ‘Nit del canvi’, un acte tradicional que serveix de preludi a les festes patronals i per a presentar en societat a la nova reina de festes de 2018. D’aquesta manera, Idoia Bernat Gallego, i la seua cort d’honor, Anna Valls Verdoy, Cristina Bou Trilles, Balma Rico Trilles i Diana María Vico Casanova, van oficialitzar el seu nomenament.

Durant l’acte, presentat per Marta Monfort, les noves representants festeres van replegar el testimoni de mans de la reina i dames de 2015, Neus Trilles, Ivana Rodríguez Gil, Tania Ojeda Bermúdez, Anna Oliver Benet i Caterina Pachés Torlá. Les dos corts d’honor es van intercanviar rams de flors com a símbol del protocol festiu, en un acte ple de sentiment i que va emocionar els presents.

Aquest acte és el preludi de les Festes Patronals que començaran el pròxim dia 10 d’agost amb la proclamació de la reina de les festes i la cort d’honor. El regidor del àrea, Sergi Trilles, explica que “després de dos anys sense ‘Nit del canvi’ és una satisfacció poder comptar amb unes noves representants”, al mateix temps que ha volgut “donar les gràcies a la reina i la cort d’honor de 2015 per representar de manera exemplar al poble de Vilafamés durant les celebracions festives dels darrers anys fins ahir mateix, en el seu darrer acte oficial”.

Trilles també ha destacat “la participació i l’acceptació que ha tingut entre la població aquest acte tan tradicional”. La nit va finalitzar amb un ball popular amenitzat per l’orquestra Montesol a la plaça de la Tanca.