juego lucky jet
agropacifico.mx

Vora d’un miler de persones van desafiar el fred i van participar ahir de les activitats organitzades per a commemorar la festivitat de Sant Antoni a Vilafamés. Una jornada que va començar amb la benedicció dels rotllos al carrer Sant Antoni, amb la presència de les autoritats municipals i dels veïns, i en la qual el foc i els cavalls van passar a ser protagonistes.

Els alumnes del CEIP Sant Miquel de Vilafamés van ser els encarregats d’encendre la primera foguera del dia, en una activitat organitzada per l’AMPA del centre educatiu i que va finalitzar amb el repartiment de rotllos i xocolata al pati del col·legi.

Ja per la vesprada, es va reprendre la programació amb un dels actes més esperats i vistosos: ‘la matxà’. Durant més d’un hora les cavalleries van iniciar la desfilada, encapçalada per la portadora del Sant, que eixint des del carrer Sant Antoni van recórrer una bona part dels carrers de la localitat fins arribar a la plaça de la Font.

Durant el trajecte, hi ha diversos sectors com el carrer La Font o la plaça Sant Ramon, entre d’altres, on es tradicional que es repartisquen els típics rotllos i inclús s’encenguen fogueres, que marquen el camí a seguir a les cavalleries. Un altra de les parades obligatòries és l’església de l’Assumpció, on el capellà va beneir els animals que participaven a la desfilada.

El punt final del recorregut va ser la plaça de la Font, on es va encendre una gran foguera i la reina de les festes i les seues dames van repartir el rotllo als assistents, els quals també van poder degustar ‘figues albardaes’, cacaus i tramussos. Els actes d’ahir dissabte van finalitzar amb la discomòbil que van organitzar els ‘Quintos 2018’ al pavelló municipal.

Les activitats festives han finalitzat aquest matí amb la tradicional missa i processó en honor al sant. El cicle festiu de Sant Antoni continuarà la setmana que ve al nucli de La Bassa de les Oronetes.