juego lucky jet
agropacifico.mx

Els carrers del nucli antic de Vilafamés s’omplin d’artistes. Són alumnes i professors del I Curs de Pintura Contemporània de Paisatge de Vilafamés. La iniciativa ha sigut de Carlos Asensio i Juanma Gavara i té com a objectiu donar una visió alternativa a les formes tradicionals de veure el paisatge. Una filosofia oberta a l’experimentació i el diàleg que compta amb equip docent format pels dos organitzadors i reforçat pels reconeguts pintors José Luis Ceña i Susana Ragel.

El marc monumental d’aquesta vila de la Plana Alta, ja va atraure durant els anys setanta a una plèiade d’artistes que acompanyaven al crític d’art Vicente Aguilera Cerni, en la fundació del Museu d’Art Contemporani de Vilafamés (MACVAC). El conjunt històric, declarat Bé d’Interès Cultural per la bona conservació de l’entramat arquitectònic, torna a omplir-se d’artistes que, disposen les paletes de colors i els cavallets per a retratar el paisatge vilafamesí.

“Des de l’Ajuntament donem suport a les iniciatives formatives en general i, en particular, a la formació artística que al nostre poble amb el Museu està molt arrelada”, afirma Longi Gil, regidor de Cultura, que afegeix que “per al pròxim any l’impulsarem més aquest curs de pintura perquè és una bona forma de donar a conéixer el nostre patrimoni històric”. El programa del curs compta amb una sèrie d’activitats que van més enllà de sessions formatives, amb visites al Museu de Vilafamés, pràctiques al natural, conferències magistrals del professorat, visites guiades pel mateix nucli antic i sessions de debat.

.