– Dijous passat es van sortejar els cadafals per als actes taurins

Vilafamés es prepara per gaudir esta setmana de les festes patronals de Sant Miquel. La Regidoria de Festes ha previst una completa programació que, esta setmana, s’inicia amb el muntatge dels cadafals que donaran pas a les exhibicions taurines durant el cap de setmana.

Els aficionats podran gaudir d’elles este divendres 24, a la mitjanit, amb l’embolada d’un bou de la ramaderia de Jaime Tàrrega. A partir de la 1 hora de la matinada, començarà la festa al pavelló Municipal amb la música de la discomòbil Bandalay, amb la col·laboració dels Quintos i Quintes 2017.

 

Dissabte 25, els actes taurins comencen al migdia amb l’entrada i prova de bous i vaques de la ramaderia Jaime Tàrrega. En acabar, es realitzarà l’eixida pel lloc de costum. A més, de 13 a 17 hores, la plaça de la Tanca albergarà un circuit de karts, un castell inflable, un “xutòmetre”, tallers de pintura de cares, globoflèxia i ball perquè els més menuts gaudeixen de la jornada. En el mateix emplaçament es realitzarà un “Tombet de bou”, en el qual prèviament s’haurà de reservar taula i recollir els tiquets per a les racions a l’Ajuntament de Vilafamés.

 

A les 16:30 hores està prevista la benedicció de les “fogassetes” a l’Església Parroquial, amb la participació dels xiquets i xiquetes que ho desitgen. L’eixida es farà des de la Plaça de l’Ajuntament. Una hora més tard, tornaran els festejos taurins amb l’exhibició de bous i vaques i, a les 23 hores, hi haurà bou embolat.

 

El diumenge 26 a les 7:30 hores se celebrarà la missa de pelegrins a l’Església Parroquial, després de la qual es repartiran pastissos i mistela. A les 8 hores està prevista l’eixida de la processó amb volteig de campanes i llançament de coets. Com és tradició, el quart diumenge de Quaresma, els veïns de Vilafamés realitzen una romeria fins a l’ermita de Sant Miquel, patró del municipi. El recorregut tindrà parada a la Plaça de la Font, Cova Santa, Pedra Santa Anna i a Sant Micalet i, a l’arribada, es repartirà la típica “fogasseta” abans de la celebració d’una missa.

 

A les 18:30 hores està previst el retorn al municipi i, des de la Cova Santa fins a la Plaça de la Font es realitzarà la Processó de les Creus en la qual els nens i nenes de catequesi porten creus i canten lloes a Sant Miquel. L’Associació d’Amics de l’Ermita de Sant Miquel repartirà vi i cacauets. A les 20:30 hores es realitzarà la processó de la Trobada davant de la Roca Grossa. Allà es reuniran els romers que acompanyen al patró i la Confraria del Crist de la Sang per continuar la processó fins a l’església.

 

A les 22 hores, la companyia Baladre oferirà una sessió de teatre amb l’obra “El Satir de Morella” al local de l’Associació Cultural La Roca, que estarà patrocinat per Terres Castelló S.A.

 

El dilluns 27 de març, últim dia de festes, a les 9.30h Vi Magnanimus oferirà a Casa Vicent la novena edició del Tast de Vins Tradicionals. A les 11 hores, la companyia Projecte Caravana oferirà una actuació de titelles al local de l’Associació Cultural La Roca amb el títol “La Princesa o no”. Al migdia es realitzarà la Missa del Crist de la Sang dedicada a tots els difunts de la parròquia. Els festejos taurins començaran a les 13 hores amb l’entrada i prova de bous i vaques de Jaume Tàrrega i seguirà a la vesprada a les 17 hores amb la seua exhibició. A la mitja part del festeig, l’Associació d’Ames de Casa repartirà xocolata als assistents i es posarà fi a les festes patronals del municipi.