Carlos Bernad ha sigut el vencedor de la IV Trail 30K, una de les dos proves que integren la 3CIMS que s’ha disputat aquest matí a Vilafamés i en la qual han participat vora 500 atletes, quasi 200 més que l’edició anterior, i que s’ha consolidat com una de les més importants del calendari provincial. El guanyador ha registrat un temps de 2:37:29 en una prova molt exigent per als corredors i que en aquesta edició ha tingut 1.600 metres de desnivell acumulat.

El segon classificat ha sigut Fernando Ruiz amb 2:43:18, mentre que Pepe Llinares amb 2:46:14 ha ocupat la tercera posició. En categoria femenina, la vencedora ha sigut Patri Barreda amb un temps de 3:18:34, que ha arribat per davant de Sonia Escuriola i Elena Mihai. Els primers atletes locals classificats han sigut Juan Luis Forés en homes i Soraya Julián en dones. Durant el recorregut, els 258 participants en la 30K han hagut de travessar els tres cims més alts dels terme, com són el Les Tosses, la Penya i el Mollet, que han suposat un càstig per a les cames dels corredors.

L’altra prova que integra els 3CIMS és la Marxa de Vilafamés, que enguany ha arribat a la XIV edició, i que té un recorregut més suau, amb 570 metres de desnivell i una distància de 14 quilòmetres. En aquesta competició els guanyadors ha sigut Abel Bellés en categoria masculina amb un temps de 1:03:41 i Flora Montesinos en femenina amb 1:20:20. En l’apartat local, el primer classificat en homes ha sigut Alberto Torner i Rosa Marmaneu en categoria femenina. També s’ha disputat la prova en la categoria de parelles, on han guanyat Rubén Peris i Juan Jarabo en la 30K i Iván Moliner i José Miguel Moreno en la 14K. S’ha de destacar que han participat 40 socis del Club Muntanya Vilafamés en el conjunt de les proves disputades.

La prova ha estat organitzada pel Club Muntanya Vilafamés, entitat a la qual han donat suport diferents associacions de la localitat com el Club Cudol Roig, la Societat de Caçadors San Humberto o la Associació de Mestresses de Casa, i el Running Moró, i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafamés. En total, ha sigut més de 100 els voluntaris que han fet possible aquesta prova, fet que ha volgut agrair la presidenta del Club Muntanya Vilafamés, Sandra Cervera.