Uns 300 atletes van participar a la 3CIMS de Vilafamés, una competició atlètica dividida en dos proves, la Trail 30K, una carrera competitiva de 30 quilòmetres molt exigent per als corredors, i que arriba a 1.700 metres de desnivell acumulat, i una marxa, de 14 quilòmetres, també competitiva, però més suau, amb la intenció de que qualsevol persona puga participar i gaudir de l’entorn. En concret, han sigut 200 els corredors que s’han enfrontat a la duresa de la trail i 100 al recorregut de la XIII Marxa de Vilafamés.

Eren les 8 del matí quan començava a la plaça de la Font la prova organitzada pel Club Muntanya Vilafamés i passaven quasi tres hores del seu començament, quan el primer classificat de la Trail, Roberto Gil, del WAA Team, ha creuat la línia de meta amb un temps de 2:59:17. Darrere d’ell, el segon i tercer classificat a la carrera masculina han sigut David Mundina, a poc més de tres minuts del guanyador, i Sean Fas respectivament. En quant a la categoria femenina, la primera classificada ha sigut Sonia Escuriola, amb un temps de 3:49:04, seguida de Beatriz Fas, amb 3:56:53. Els primers locals a la Trail 30K han sigut Alberto Torner en homes i Soraya Julián en dones. Els participants en esta prova han tingut que superar els tres cims més alts del terme de Vilafamés, com són el Morral, la Penya i el Mollet, que han castigat les cames dels atletes.

Pel que respecta a la XIII Marxa Vilafamés, els vencedors han sigut Juanjo Alcón, amb un temps de 1:09:19, en categoria masculina i Susana Arasil, amb 1:26:39, en femenina. En la categoria local, el primer classificat en l’apartat masculí ha sigut Isaac Blasco i Marta Esteve, primera en l’apartat femení.

La 3CIMS ha donat un pas endavant en esta edició i ha tingut com a novetat la categoria de parelles, tant mixtes com del mateix sexe, en la que els corredors tenen que arribar junts a la meta. Els vencedors en aquesta categoria, en la prova de la XIII Marxa Vilafamés, han sigut, Augusto Traver i David Roures amb 01:18:25.

Els organitzadors i el regidor d’Esports, Lluís Torlà han valorat molt positivament la celebració d’aquesta tercera edició, que ha sigut un èxit, tant de públic com de participació.