Es tracta dels 71 participants en l’assemblea internacional de les localitats més belles que aquest any s’ha celebrat a Espanya
Vilafamés ha rebut els representants dels Pobles Més bonics del Món en una jornada en què l’alcalde, Abel Ibáñez i el regidor de Turisme, Lluís Torlà han Estat els encarregats de donar-los la benvinguda. Després de rebre l’expedició, encapçalada per tots els presidents internacionals d’aquesta Associació que han vingut des de França, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Palestina, Japó, Xina, Rússia i Canadà, acompanyats pel representant dels Pobles Més bonics d’Espanya, han recorregut el casc històric de Vilafamés declarat Bé d’Interès Cultural.
El recorregut ha començat a la plaça de la Font i han estat guiats a través del municipi per l’arqueòleg local Xavier Allepuz, que els ha explicat les peculiaritats històriques de cadascú dels Monuments, edificis i carrers per on han passat, començant per la famosa “Roca Grossa”, l’església parroquial, un dels carrers més emblemàtics del poble com és el Carrer Pilar i Finalment el palau del “Batlle”, palau del segle XV on està ubicat el MACVAC, (Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni) de Vilafamés. En ell han pogut gaudir d’una visita guiada per Celina Torlà qui els ha explicat el contingut de les 29 sales que té el museu.
Per acabar la visita, des de l’ajuntament s’ha ofert un vi d’honor i se’ls ha lliurat un detall amb productes típics del municipi. L’alcalde, ha agraït enormement la visita d’aquesta delegació internacional a Vilafamés i els ha convidat a tornar a gaudir de Vilafamés en el futur.