La XVI edició de “Vilafamés 1900” ja té la programació tancada. Seran vora 40 les recreacions d’oficis i costums de la vida tradicional de la localitat que formaran part de l’escenari a l’aire liure- en el qual durant els dies 4 i 5 de maig es convertirà el municipi de la Plana Alta, i on prop de 300 veïns i veïnes canviaran durant 48 hores la realitat social i quotidiana per a fer un viatge a principis del segle XX.

Els carrers es transformaran un aparador cultural i social on la música tindrà un especial protagonisme a través de la ronda dels ‘Quintos’, que es podrà vore per diferents zones del municipi, i el bureo i els balls tradicionals, que es portaran a terme a la plaça de l’Ajuntament. Tots ells tindran lloc per la vesprada. Els jocs infantils també tindran el seu apartat i tots els dies al matí, es podrà vore com els xiquets i xiquetes juguen a trencaperols a la plaça de l’Ajuntament, mentre que per la vesprada hi haurà jocs infantils al carrer Diputació.

La programació d’enguany també compta amb dos de les representacions més esperades per part dels visitants: La correguda de bous, que tindrà lloc les dos jornades, tant al matí com a la vesprada, i les noces, que també té programades 4 representacions al llarg del cap de setmana. Una altra de les escenificacions a l’aire lliure és la processó de Sant Miquel, que només es portarà a terme el diumenge a les vuit de la vesprada, i servirà per a concloure la Mostra.

A banda de totes aquestes representacions al carrer, els visitants també poden gaudir d’altres recreacions que mostraran com treballaven en aquella època el barber, el metge o la modista, per exemple, i també conèixer ‘in situ’ el treball de fer sabó, elaborar el pa i pastissos en un forn tradicional, fer costura, fer espardenyes, cabassos i canyissos o pintar. Els amants de l’art religiós podran visitar l’exposició de reliquiaris que estarà oberta a l’esglèsia de l’Assumpció.