-La localitat difondrà els seus nous projectes: les rutes ecoturístiques, la ruta monumental, l’alberg i l’accés a les pintures rupestres.

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Vilafamés ha presentat l’estratègia de promoció de la localitat per 2017. Després de l’assistència a Fitur el municipi serà present a cinc certàmens nacionals. El regidor de Turisme, Lluís Torlà, ha apuntat que la població anirà a Sevatur de Sant Sebastià, Expovacaciones de Bilbao, Aratur de Saragossa i la Fira de Tots Sants de Cocentaina. En tots els casos personal tècnic de turisme es desplaçarà a les fires sota el paraigua del Patronat Provincial de Turisme. 

Vilafamés posarà en valor nombroses novetats per millorar l’experiència dels visitants i per captar l’arribada de nous turistes.

Les noves rutes ecoturístiques senyalitzades per tot el terme municipal, la nova senyalització del nucli urbà amb mapes interpretatius i indicatius de monuments i elements arquitectònics o la millora de l’accessibilitat a les pintures rupestres són només algunes de les millores que ja són una realitat.

Una altra de les novetats amb què acudeix Vilafamés és el nou alberg municipal, una infraestructura que obre la localitat de la Plana Alta a un nou tipus de visitants. Grups, col·lectius, col·legis, associacions, equips esportius … tenen en este espai una oferta de qualitat per a activitats relacionades amb l’entorn, l’esport, el patrimoni o la natura.

L’objectiu de l’àrea de turisme és consolidar l’arribada de visitants de tot Espanya. El fet que Vilafamés haja estat escollit com a subseu de la trobada dels Pobles Més Bonics del Món també reforça la presència de la població en els canals de promoció turística.

-Negociació amb operadors turístics

Un dels aspectes en què s’està incidint de manera especial és en la negociació amb operadors turístics, agències i majoristes, perquè incloguen a Vilafamés en els seus programes de rutes i visites. Als acords ja tancats l’any passat amb els creuers de PortCastelló, se suma l’acord tancat a FITUR amb Trovalia, la primera operadora del sector que tindrà l’Aeroport de Castelló. D’esta manera es busca beneficiar tant als allotjaments del municipi com a l’hostaleria i el comerç.