L’Ajuntament de Vilafamés ha posat en marxa per segon any consecutiu els pressupostos participatius. L’objectiu de la iniciativa, denominada ‘Vilafamés participa’ és empoderar els veïns i veïnes de la localitat per a que puguen decidir on volen destinar els diners públics.

El procés que s’ha encetat consta de tres fases. La primera ja està en marxa i, fins el 30 d’octubre, els veïns poden presentar les seues propostes a qualsevol de les urnes repartides pels establiments de la localitat i, també, a través de la web municipal. La segona, des del 6 al 30 del novembre, es podran votar les propostes seleccionades en una urna ubicada a l’oficina de Turisme. Finalment, el dia 11 de desembre es coneixerà la proposta guanyadora.

L’Ajuntament inclourà la proposta més votada en els pressupostos municipals per a dur-la terme durant l’any 2018. El cost màxim de les iniciatives presentades ha de ser de 26.000 euros i poden referir-se a qualsevol àmbit, des de infraestructures, fins a inversions culturals, activitats lúdiques, etc.