Vilafamés participarà el pròxim 16 de novembre en una jornada organitzada per l’Assemblea de la zona est dels Pobles Més Bonics d’Espanya, que tindrà lloc en el Senat. L’alcalde del municipi, Abel Ibáñez, i el regidor de Turisme, Lluís Torlà, formaran part de la taula organitzada, en representació de la localitat, en una acció que té l’objectiu de donar a conèixer un dels principals problemes als quals s’enfronten una gran part dels municipis d’interior d’aquesta zona d’Espanya, com és la despoblació i les seues causes.

La realització d’aquesta iniciativa s’ha donat a conèixer durant la celebració de la reunió que els membres de la zona est de l’Associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya han mantingut en el municipi de Cantavella, en el qual s’han posat sobre la taula les diferents accions realitzades durant l’any. L’alcalde de Vilafamés ha participat d’aquesta trobada juntament amb altres representants de municipis de la Comunitat Valenciana, Aragó, Navarra, La Rioja i Illes Balears.

Abel Ibáñez s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat de l’assemblea, “ja que s’han pogut establir interessants conclusions que ajudaran a promocionar i impulsar el turisme com a motor econòmic dels municipis membres de l’associació dels Pobles Més Bonics d’Espanya”. Ibáñez ha destacat el compromís de Vilafamés amb l’associació i ha recordat que en el mes de juny ja van rebre a una delegació de França, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Suïssa, Palestina, Japó, Xina, Rússia i Canadà que participaven en l’Assemblea dels Pobles Més Bonics del Món que ha va tindre lloc a Morella i Albarrasí, i de la qual Vilafamés va ser subseu.