Els alumnes del XVIII Curs Internacional de Guitarra Memorial Manuel Babiloni han realitzat un concert dins de la programació de la Setmana Cultural

Al voltant de 150 persones han visitat les pintures rupestres de l’Abric del Castell de Vilafamés, en un dels actes emmarcats dins de la Setmana Cultural. L’arqueòleg Xavier Allepuz, ha sigut l’encarregat de dirigir esta visita guiada en la que ha realitzat una descripció detallada del conjunt pictòric de les pintures esquemàtiques de Vilafamés, que es van descobrir en 1963 i, amb 6.000 anys d’antiguitat, pertanyent a l’Edat del Bronze. Durant el trajecte, l’expert ha informat els visitants dels diferents fets per les quals ha passat esta joia de la Prehistòria fins a dia d’avui. El regidor de Cultura i Patrimoni, Longi Gil, ha assenyalat que “l’adequació dels accessos a l’abric i la instal·lació de noves plataformes metàl·liques permet que els visitats gaudisquen de l’art primitiu amb total seguretat i comoditat”.

Un altra de les activitats destacades dins de la Setmana Cultural ha sigut el concert que han donat els alumnes del XVIII Curs de Guitarra Memorial Manuel Babiloni a la Sala Quatre Cantons. Els vuit educandos, entre els que hi ha tres joves japonesos, un de Navarra i quatre de la província van delectar el públic present amb una audició de quasi hora i mitja, on van actuar de forma individual i van concloure, com a col·lectiu, interpretant dos peces baix el nom de Conjunt de Guitarres ‘Maestro Babiloni’.

Esta activitat és una de les programades dins del curs que va començar el dilluns passat i finalitzarà el diumenge, i que vol donar als alumnes del seminari l’oportunitat de tocar davant del públic, com una part més del aprenentatge de tocar la guitarra. Precisament, el professor Óscar Ebro, realitzarà un concert de guitarra solista el dissabte a les 20.30 a l’esglèsia de l’Assumpció.

La Setmana Cultural finalitza amb la excursió a la Font de les Piques, organitzada per el Club de Muntanya Vilafamés.