L’Ajuntament de Vilafamés ha aprovat en plenari la incorporació de quasi 1 milió d’euros de romanents, fet que significa que el pressupost d’enguany arribe fins als 3.200.000 euros. Pablo Juan, regidor d’Hisenda, explica que “es tracta d’un increment de més del 30% respecte del pressupost inicial de 2018, i són diners que es poden gastar perquè no hi ha deutes”. El regidor afegeix que “gràcies a estalviar en la licitació d’obres i contractes, en la gestió de subvencions i en l’actualització de les plusvàlues, ara es podrà invertir eixos diners en obres i serveis necessàries per als veïns i veïnes del poble” assegura, al temps que diu que “amb els romanents, l’equip de govern ha completat partides a les que esperem que arriben subvencions”.

Una de les primeres actuacions s’efectuarà a la zona verda de la Bodega i a la pista Multiesport, que va resultar la més demanada en els pressupostos participatius (120.000 euros). Altres inversions aniran a l’adequació de la piscina i la zona de pàdel (8.000 euros) i a la remodelació de l’edifici de Quatre Cantons, on s’ubicarà el centre d’interpretació turística subvencionat per la Generalitat. Pablo Juan també vol destacar l’inici de l’edifici Polifuncional, necessari a Vilafamés, per al projecte del qual s’han pressupostat 130.000 euros. Cal destacar també la connexió del Centre de Transformació que anirà acompanyat de la millora del barandat i la vorera frontal de l’escola i de vigilància mitjançant càmeres de seguretat.

Amb els diners del romanent, l’Ajuntament també vol adquirir en propietat un nou escenari per a actuacions i un “corro” per als bous per a evitar les despeses de lloguer que es paguen tots els anys. També hi ha previst la millora de l’equip de megafonia, l’increment de les partides de festes i el manteniment de camins. Com a inversions menors però també importants, s’ha pressupostat la publicació del llibre sobre el Camp d’Aviació, les Jornades sobre el Patrimoni, el projecte museogràfic del Centre Arqueològic de la Cova de Matutano i la millora de les instal·lacions de la Biblioteca Municipal.

El regidor Pablo Juan assegura que “encara que semblen molts diners, totes les inversions són necessàries i, a més a més, una gran part estan subvencionades, això fa que l’Ajuntament continua complint l’estabilitat pressupostaria”. El responsable d’Hisenda explica que al final de 2017, l’Ajuntament ha tingut un superàvit de 430.000 euros i la possibilitat d’incorporar fins a 1,7 milions d’euros en romanents. L’edil de Vilafamés conclou dient que “tot i que s’estan portant a terme moltes actuacions, encara hi ha superàvit”.