Vilafamés afronta la recta final de les festes patronals amb un amplia programació plena d’activitats taurines i musicals. Encara que avui el protagonisme l’ha assolit la celebració de la missa en honor al Santíssim Crist de la Sang. Centenars de veïns i veïnes han assistit a la eucaristia oficiada aquest matí en la qual han estat presents els membres de la corporació municipal i diferents col·lectius locals com la Confraria del Crist de la Sang.

Els moments més emotius de la celebració eucarística han arribat durant la participació de la rondalla clàssica l’Ullastrar. Una vegada finalitzada la missa els participants han iniciat la processó que s’ha desenvolupat com és habitual pels carrers del nucli històric, i que ha comptat amb la participació de la reina de les festes i la seua cort d’honor i de la banda de música La Lira, que acompanyaven el Santíssim Crist de la Sang.

L’ambient ha donat un gir de 180 graus a les 14 hores quan s’ha realitzat l’entrada de vaques i bous a l’estil de la vila a càrrec de la ramaderia de Jaime Tárrega, i a continuació la prova. Però el punt fort de la programació taurina ha arribat per la vesprada, amb la tercera jornada del concurs de ramaderies, en el qual han destacat les vaques i bous del ramat d’Asensi d’Alacant i amb els dos bous feréstecs que s’han desencaixonat.

El primer, de nom ‘Jaleo’, pertanyent a la ramaderia de Cayetano Muñoz de Badajoz, mentre que el segon, serà ‘Cigarrito’ de la ramaderia de José Luis Marca, que ha substituït al que estava previst de Baltasar Iván. Els dos bous estan patrocinats per la ACT El Ratonero, que enguany celebra el seu 15 aniversari.

Durant la vesprada, els xiquets i xiquetes han pogut gaudir a la plaça Ferrer Forns del taller científica programat per a ells.

La nit s’ha tancat amb l’embolada dels dos bous torejats per la vesprada i amb l’actuació de l’orquestra Montesol a la nit temàtica, que enguany es titula “animals”.