El Camp d’Aviació 442 de Vilafamés va ser el gran protagonista de la Jornada de Memòria Històrica organitzada a la localitat, la qual es va desenvolupar al centre cultural Quatre Cantons i a les instal·lacions actuals del camp. Al voltant de 40 persones van assistir a les activitats organitzades, iniciades per una conferència d’Alfredo Fornas. L’historiador va abordar la Batalla de Llevant, el seu transcurs i importància posterior per la Guerra des d’una òptica localitzada en Vilafamés i el camp 442.

A continuació, els i les assistents van anar fins al mateix Camp d’Aviació. Allí, en la mateixa terra que fa ara més de 80 anys estava en ple funcionament, les explicacions van tractar l’arquitectura de la zona així com els diferents usos que se li donava mentre va estar en funcionament. Per la vesprada es va projectar el documental “442. Camp d’Aviació de Vilafamés” amb el qual es va tancar la jornada de memòria històrica.

El camp 442, situat en el terme municipal de Vilafamés, va ser recuperat fa uns anys per a rescatar el seu valor històric i contextualitzar el pas de la guerra civil per la localitat.