juego lucky jet
agropacifico.mx

L’Ajuntament de Vilafamés es desmarca totalment del Projecte ‘MAGDA’ i es posiciona en contra de la creació d’una infraestructura d’evacuació a la província de Castelló que destruirà l’alt valor natural i paisatgístic de l’interior provincial. Al març del 2022, el consistori va presentar al·legacions basades en el negatiu impacte social, econòmic, paisatgístic i turístic que la ‘MAGDA’ tindria per a la localitat. Així doncs, un any després posa l’accent en aquesta posició que també reivindica una nova fórmula que aposte per l’energia renovable però no d’aquesta manera que envaeix als municipis i els seus termes municipals.

D’altra banda, el consistori va denegar l’any passat, per unanimitat en ple municipal, la concessió de llicències urbanístiques per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, solars i eòliques en tota la zona del ‘Pla’ de Vilafamés. Així doncs, l’Ajuntament no està relacionat amb les ofertes que particulars han rebut per a instal·lar plaques en les seues parcel·les i propietats.

Els estudis tècnics realitzats van resoldre que el vistiplau a la ‘MAGDA’ tindria conseqüències negatives per al sector agrícola i ramader local. A més de l’impacte visual per al veïnat i el turisme que la localitat acull anualment. Vilafamés ostenta reconeixements com a conjunt Bé d’Interés Cultural, l’estatus de Municipi Turístic des del 2000 o la seua consideració com un dels pobles més bonics d’Espanya. Així, el flux turístic que visita anualment la localitat podria veure’s danyat, ferint també al sector d’oci, restauració i serveis de la localitat i totes les ocupacions i famílies que viuen d’això.

L’Ajuntament de Vilafamés mostra la seua solidaritat amb tots els municipis que es veuran afectats, en major o menor mesura. Des de la Plana Alta passant pel Maestrat i Els Ports. Vilafamés assumeix el canvi energètic que la societat ha de plantejar-se al més prompte possible, però no dona suport a models que envaeixen el territori i no respecten els xicotets municipis de l’interior de Castelló.