Tastos d’oli, patés, cava, mel, cervesa i diverses demostracions culinàries faran de Vilafamés un punt d’obligada visita per als amants de la gastronomia durant el pròxim cap de setmana. L’Ajuntament ha preparat per als pròxims dies 6, 8 i 9 de desembre una completa programació amb la que es preten impulsar el turisme gastronòmic i posar en valor els productes locals i el territori.

La XVI edició de les Jornades Gastronòmiques seran un aparador dels productes i de la cuina de proximitat que enguany estarà representada per dos cuiners amb talent com són Nicolás Barrera, de Pou de Beca Allotjaments & Restaurant, i Modesto Fabregat, de Taula d’Irta. Barrera realitzarà el dijous per la vesprada el show cooking ‘Nous aperitius amb productes típics’ on elaborarà diverses receptes, mentre que Fabregat també prioritzarà l’ús dels aliments de temporada en la seua demostració ‘Cuina de tardor’ que tindrà lloc el dissabte per la vesprada.

Tampoc faltarà la tradicional elaboració de l’olleta de Vilafamés’ per part de les Mestresses de Casa, les quals repartiran vora 100 racions d’aquesta recepta, que podran tastar els visitants, en un dels actes més esperats per al públic assistent. Totes les activitats es realitzaran a la carpa ubicada a la plaça de la Font, un espai dedicat a que els productors i col·laboradors de les Jornades puguen presentar i promoure els seus productes.

D’aquesta manera es realitzaran diversos tastos com el de patés i olis que realitzarà Eduardo Albert, de la Oleícola del Penyagolosa Cooperativa Comarcal (Cabanes-Vilafamés). En la mateixa línia, tindrà lloc el tast del cava Magnanimus, que serà a càrrec del propietari, Gabriel Mayo, i de Guillem Centelles, i el de cervesa artesanal, on Jesús Troncho, aproximarà els assistents a les noves creacions de Castelló Beer Factory. Per la seua banda el apicultor local Alejandro Trilles, explicarà també en una breu xarrada el procés de producció i extracció de la mel i també l’elaboració d’altres productes a partir del pol·len.

La cita manté la filosofia i el format iniciat la passada edició en la qual es va incloure la participació d’allotjaments, com són els hotels i cases rurals, al costat dels restaurants, amb l’objectiu d’englobar a les diferents branques del sector turístic, segons ha assenyalat l’edil de Turisme, Lluís Torlá.