Vilafamés ha encetat les festes d’agost amb una mascletada a càrrec de la pirotècnia Tomás de Benicarló a la plaça de la Font, amb la que s’inicia una programació plena d’activitats infantils, taurines i musicals que s’allargarà durant els pròxims deu dies. Un anunci que ha estat precedit d’una espectacular i colorida globotada infantil i que ha comptat amb una gran participació de públic.

La jornada festiva ha continuat per la vesprada amb un dels actes principals d’avui divendres, el triangular entre el C.F. Vilafamés, el C.D. Castellón i el C. F. La Estrella. El torneig ha servit per a inaugurar un reformat camp de l’Estepar, que compta amb nova gespa artificial, nous vestuaris i unes grades millorades.

Durant la jornada també s’ha portat a terme la inauguració de la tercera exposició de fotògrafs locals, “Objectiu Vilafamés”, que té com a finalitat potenciar i visibilitzar els artistes de Vilafamés. La mostra d’enguany, amb la temàtica de paisatges, romandrà oberta els dies de bous, des de les 18.30 fins les 21.00 hores a la Caixa Rural. El ‘ball popular’ amb l’orquestra Montesol posarà fi al primer dia de festes.

Encara que l’acte de presentació de festes tindrà lloc a la nit amb la reproducció del documental ‘Sons de mas. Memòria d’un temps sense retorn’, dirigit per Joan Miquel Ahís, amb guió i text de Josep Joan Miralles i música de Marc Torner. L’audiovisual pretén recollir l’estil de vida i l’esforç de les persones que han viscut als masos del secà valencià i ser un homenatge a este estil de vida, perquè es reconega el valor patrimonial del mas i el seu entorn, tant material com immaterial. L’acte d’inauguració de festes és una de les novetats d’enguany, ja que no s’ha fet el tradicional acte de presentació de la reina de festes i les dames d’honor, davant l’absència de festeres.

El regidor de Festes, Sergi Trilles, ha manifestat el seu agraïment als veïns per la participació en els diferents actes festius d’este primera jornada, al temps que ha valorar positivament “la implicació dels vilafamesins en el concurs de carrers engalanats, que s’ha consolidat en esta segona edició”.

Setmana Cultural

D’altra banda, s’ha de destacar la celebració ahir dijous del darrer acte de la Setmana Cultural. Al voltant de 100 persones van participar en la excursió nocturna a la Font de les Piques, una activitat organitzada pel Club de Muntanya Vilafamés, i que ja s’ha convertit en tradició en estes dates. L’eixida es porta a terme des que el col·lectiu va netejar l’antic camí des de Vilafamés fins a este punt, que s’havia perdut degut a la desaparició de la vida als masos del voltant.

En este punt, Trilles ha incidit en “l’alt grau de participació que han tingut totes les activitats programades per l’Ajuntament, en col·laboració en les diferents associacions de Vilafamés, durant esta darrera setmana”.