Vilafamés enceta avui divendres la Setmana Cultural, preludi de les festes patronals, que s’inicien el pròxim dia 9 d’agost. La primera cita serà l’exposició de l’artista de Vilafamés Claudia Trilles, titulada “Set lustres entre pinzells”, amb la qual es farà un repàs als 35 anys de dedicació al món de la pintura d’una de les creadores més reconegudes arreu de les comarques de Castelló. L’acte tindrà lloc al local de l’Associació de les Mestresses de Casa.

Aquesta primera jornada, que continuarà amb un concert de flamenc que serà a càrrec de La Meligrana, serà el punt de partida d’una programació que inclou 16 actes dirigits a tot tipus de públic i que busquen “que els amics i les famílies compartisquen aquests moments”, explica la regidora de Festes, Isabel Nebot. Entre les cites més destacades es troben el concurs de paelles, la marxa ciclista infantil a l’antic camp d’aviació, la visita a la Cova Matutano o l’audició del alumnes del curs internacional de guitarra Manuel Babiloni, la festa del farolet, l’actuació de la rondalla l’Ullastrar o el concurs de pintura i fotografia digital.

La Setmana Cultural finalitzarà, com ja és habitual, amb la tradicional ruta nocturna a la Font de les Piques, que organitza el Club Muntanya Vilafamés, un dels col·lectius que col·labora amb el disseny de la programació juntament amb les Mestresses de Casa, l’equip ciclista Cudol Roig, l’Associació Cultural La Roca, la Penya Taurina Les Culroges, la ACT Ratonero o l’Ampa del CEIP Sant Miquel.