Els actes taurins han tornat avui a Vilafamés amb la primera jornada del concurs de ramaderies que arranca amb la participació dels exemplars Vicente Benavent de Quatretonda (València) i que s’allargarà fins el diumenge, amb la ramaderia d’Alberto Garrido d’Orpesa com a darrer participant. Durant cinc vesprades, el aficionats al món del bou poden gaudir d’este espectacle, en el que els ramaders presenten davant els experimentats toreros el seu millor ramat.

Però la jornada taurina no s’ha limitat a esta activitat, si no que ha sigut molt extensa. L’ha encetada la tradicional entrada a l’estil de la vila i la prova amb animals de la ramaderia local de Jaime Tárrega. Més tard la penya taurina Les Culroges ha desencaixonat el bou feréstec “Brasuco”, número 11, guarisme 4, de ‘El Freixo’ de Badajoz, acte que ha donat pas a la eixida de vaques pel recinte habitual.

Més tard, s’ha embolat el bou patrocinat per Les Culroges i a continuació ha tingut lloc el concurs d’emboladors, amb la participació dels grups de Vistabella, Borriol i Torreblanca, que han embolat els bous de la ramaderia de Jaime Tárrega. La jornada taurina finalitza amb una jonegada amb música de la xaranga ‘Tot al vol’

Missa del Santíssim Crist de la Sang

Els actes religiosos també han format part de la jornada festiva amb la missa en honor al Santíssim Crist de la Sang, en la que ha participat la rondalla clàssica l’Ullastrar, i la posterior processó.

Els xiquets i xiquetes també han sigut protagonistes del dimecres amb l’actuació de ‘Nandet’, que ha representat, l’espectacle ‘Un somriure’, i amb la celebració de la traca caramelera a la plaça de la Font.

Durant la matinada del dimecres, centenars de joves van participar d’un multitudinari ball de disfresses, un dels actes més multitudinaris de les festes d’agost de Vilafamés.