La segona edició de la carrera de ‘Cotxes bojos’ ha ’embogit’ al nombrós públic de Vilafamés que s’ha apropat a presenciar, de primera mà, esta competició de vehícles inversemblants i colorits. Enguany han sigut 19 els participants, superant el nombre de cotxes inscrits l’any passat. La prova premia la originalitat i la velocitat d’uns vehicles que no poden comptar amb sistemes de propulsió, i que han de tindre al menys tres rodes, direcció i frens.

Els equips participants, procedents de poblacions com Gilet, Benaguassil, Sant Antono de Benagever, Muro d’Alcoi, Alacant o València, han demostrat les seues destresses durant el recorregut, que s’iniciava al carrer Sant Ramon i finalitzava al carrer Font d’En Jana. En tot moment han estat recolçats per un públic fidel. L’organització ha entregat tres premis als equips més originals i també als tres que han realitzat el recorregut de forma més ràpida.

El colorit d’esta prova ha donat pas a la celebració d’un sopar de ‘pa i porta’, amb un concurs de postres, que ha tingut com a cloenda la revista ‘Las chicas del 17’, de la companyia de Luis Pardos, un espectacle de ‘varietés’ que es recupera després de diversos anys sense celebrar-se.

Durant el matí, el acte més destacat de la programació de festes ha sigut la visita a la Font de la Plaça, que ha tingut la col·laboració dels Amics de l’ermita de Sant Miquel. Més de 250 persones, agrupades de sis en sis, han realitzat l’excursió per este tradicional indret de la localitat, una galeria que recull l’aigua per a proveir la font que hi ha a la plaça del mateix nom, i que fins els anys trenta era l’única que suministrava aigua al veïnat.

La jornada també ha tingut com a protagonistes, tant als joves, que han celebrat la seua festa, com els més majors, que han tingut un homenatge amb l’actuació de la rondalla clàssica l’Ullastrar, que pertany a l’Associació Cultural la Roca.

El dimarts ha tingut un caràcter religiós amb la celebració de la  missa i l’ofrena a la Mare de Déu de l’Assumpció, encara que a partir de la vesprada els carrers de Vilafamés s’han omplit de color i música amb la festa de disfresses infantil i també d’adults. Centenars de persones han exhibit la seua disfressa mentre la xaranga ‘Tot al vol’, amenitzava la festa. La jornada ha conclòs amb el ball del farolet.