– A les 14h de demà divendres comencen les Festes amb la ‘mascletà’ tradicional

Veïns i veïnes de Vilafamés han viscut una intensa Setmana Cultural que aquesta vesprada s’acaba amb una excursió senderista cap a la Font de les Piques i un sopar de ‘pa i porta’. Així, aquest matí a les 11h s’ha celebrat una adaptació teatral infantil de Don Quijote a la plaça Germanes Mas, mentre que per la vesprada serà el torn del Club Futbol Vilafamés amb la presentació oficial de la seua plantilla per a la temporada que està a punt de començar. Amb aquests actes finalitza la programació d’una setmana que funciona com a prèvia de les Festes Patronals. Uns dies on hi ha hagut espai per a la música en directe, per a les activitats infantils i per a actes culturals de tota classe.

Durant aquesta setmana, xiquets i xiquetes del municipi han pogut participar en un concurs de dibuix, en un ‘escape room’ amb temàtica de Harry Potter o d’una sessió cinematogràfica amb la pel·lícula d’animació ‘Lightyear’. Una agenda d’oci en la que també hi ha hagut espai per als majors amb un campionat de birles o un acte homenatge per a la Tercera Edat amb actuació en directe de les danses folklòriques de La Triciola. Per una altra banda, l’Associació de Dones va inaugurar una exposició de ‘bolillos’ en la seua seu, amb multitud de peces que van tindre una gran acollida de públic.

Multitud d’associacions participen en la Setmana Cultural. Així, durant el cap de setmana va haver-hi sopars de ‘pa i porta’, la Festa del Farolet amb xiquets i xiquetes encenent el poble amb llums dins de melons, la Festa de les Paelles o una marxa ciclista infantil cap a l’antic Camp d’Aviació 442.

Demà divendres a les 14h serà quan els coets marquen l’inici de les Festes Patronals. Veïns i veïnes de Vilafamés ja tenen el Llibre de Festes, on s’inclou el programa, després que la Comissió els haja estat repartint al llarg d’aquesta setmana. Tots els preparatius, com les barreres taurines o el corro per als festejos taurins, estan realitzats perquè Vilafamés comence a gaudir d’una agenda on la música en directe, les exhibicions taurines o activitats infantils tindran protagonisme fins al diumenge 20 d’agost, quan un castell de focs artificials assenyalarà la fi de les Festes