– Entre el 2021 i el 2022 s’ha invertit 1.300.000 euros en diversos projectes de condicionament

L’Ajuntament de Vilafamés ha preparat un altre projecte per a adequar diversos camins rurals del terme municipal. Aquest, valorat en 239.570,15 euros, se suma a la inversió prèvia realitzada pel consistori durant el 2021 i el 2022, que juntes suposen un import d’1.300.000 euros. Amb aquesta nova planificació serien sis els grans plans creats pel consistori, amb l’objectiu de millorar gran part de la xarxa de camins de Vilafamés que donen accés a propietats, finques i cultius de veïns i veïnes.

Pel que respecta a aquest nou projecte, les millores realitzades es financen totalment amb inversió municipal. Els camins afectats són un nou tram del Camí de les Clotxes, el Camí del Mas de Medall, el Camí de la Foia, la Senda del Mas Nou al Camí Reial, la Senda del Pou, el Camí Vell de la Barona i el Camí de la Vinyasa a Cascalls. Els treballs a realitzar consistiran a pavimentar trams de camins que actualment estan sense pavimentar. Es treballarà amb terres pròpies del terreny i s’adequaran altres camins ja asfaltats, que presenten clots i es troben en un estat deficient. El temps estimat d’actuació és de 3 mesos. El consistori llançarà pròximament el paquet de treballs a licitació.

A l’abril va finalitzar el primer dels projectes d’adequació. D’altra banda, el consistori ha sol·licitat una subvenció europea amb la qual es preveu finançar un projecte més d’adequació i millora de camins, el qual arredoneix una campanya d’obres que redissenyarà la històrica xarxa rural de Vilafamés.