juego lucky jet
agropacifico.mx

Vilafamés commemora la diada del Nou d’Octubre amb una trobada de grups de danses i dolçainers en la que han participat la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, el Grup de Danses de la Vall d’Alba i el Grup de Danses La Triciola de l’Associació Cultural La Roca de Vilafamés. Una festa que va començar amb una cercavila de tots els grups que va recórrer la població, eixint des del nucli històric.

Els dolçainers de Castelló van interpretar, en concert, un repertori de peces adaptades d’allò més variat, des d’una masurca, passant per un pasdoble, fins a la tradicional Muixeranga. Per altra banda, els dos grups de danses van oferir un ventall de balls tradicionals d’arreu del País Valencià. Per a finalitzar la jornada festiva, el grup local va interpretar el recuperat Ball de l’Anguila, al qual es va incorporar una bona part del públic.


El regidor de Cultura, Longi Gil,ha declarat que “per a la celebració del Nou d’Octubre, desitgem que es consolide la Trobada de Grups de Danses que anualment organitza La Roca, de manera que el grup La Triciola tinga el protagonisme de la jornada, puga mostrar les danses tradicionals i convide al poble a ballar”. Els actes han estat organitzats per La Triciola i patrocinats per l’Ajuntament de Vilafamés, per la Diputació de Castelló i per la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana.