juego lucky jet
agropacifico.mx

El Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés s’ha unit a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb la inauguració de l’exposició ‘Ceràmica: la metamorfosi de la terra’, un esdeveniment que reuneix peces de cinc dissenyadors internacionals pertanyents a la col·lecció de l’empresa Colorobbia i de cinc artistes ceràmics que han sigut reconeguts amb el primer premi del Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora, a més d’una peça cedida per la fira Marte.

L’exposició, inaugurada aquest cap de setmana, cerca l’acostament de les activitats museístiques a un nou públic més pròxim al món del disseny i específicament de la ceràmica. Un concepte que està en sintonia amb la reflexió que es vol traslladar amb la celebració del Dia Internacional que versa sobre “Museus hiperconectats: enfocament nous, públics nous”. Aquesta premissa parteix de la idea que avui dia resulta impossible entendre el paper dels museus sense tenir en compte les connexions que aquests estableixen. Són part inherent de les seues comunitats locals, del seu paisatge cultural i del seu entorn natural. Per tot açò, des del Museu de Vilafamés es considera que aquesta data és una oportunitat per a cercar nous enfocaments i nous públics a través de l’anàlisi, el reforç i la creació de connexions.

La mostra, amb entrada gratuïta per als visitants el dia de la inauguració, s’ha organitzat en col·laboració amb els amics del museu de l’Alcora i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló i compta amb obres de reconeguts artistes i dissenyadors com Ettore Sottsass, Matteo Thun, Karim Rashid, Arik Levy, Betham Laura Wood, Pilar Bañuelos, Akasi Murakami, Sara Dario, Satoshi Kino, Simcha Even-Chen i Núria Torres. Els amants de la ceràmica i de l’art tenen l’oportunitat de gaudir d’aquesta exposició fins al 15 de juliol.

Visita dramatitzada

També, amb motiu de la celebració del Dia dels Museus, va tenir lloc una visita dramatitzada al Palau del Batle, edifici que alberga el Museu de Vilafamés. Conduïda per Xavier Allepuz i interpretada pel Grup de Danses El Peiró, la representació es va centrar en l’escenificació de la vida de personatges de la família Mas, entre els quals estava la coneguda com a Santa del Batle, beata que es caracteritzava per les seues obra benèfiques i els seus miracles.

La iniciativa va tenir una gran acceptació entre els veïns i veïnes de Vilafamés i van ser necessàries dues sessions per a poder atendre la demanda existent.