-L’Ajuntament instal·la tres contenidors i desenvolupa un pla educatiu de conscienciació

L’Ajuntament de Vilafamés ha posat en marxa un programa de reciclatge d’oli domèstic. L’edil de Sanitat, Lluís Torlà, ha indicat que s’instal·laran tres contenidors a la Plaça de la Tanca, la plaça Ferrer Fons i l’nucli antic, per a dipositar els recipients amb l’oli usat.

A més el consistori repartirà entre els veïns un embut reutilitzable, que es pot enroscar a una ampolla convencional, que una vegada plena es dipositarà en els contenidors. Amb una periodicitat de 15 dies els contenidors seran buidats i portats al punt de reciclatge.

-Programa educatiu

Per posar en marxa el pla de reciclatge d’oli domèstic, s’han organitzat dues xerrades-taller. Una d’elles ja s’ha celebrat i s’ha dirigit als alumnes del CEIP Sant Miquel, amb l’objectiu de conscienciar-los sobre el reciclatge dels residus i el dany que ocasionen al medi ambient si no es gestionen de forma adequada.

Està prevista una altra xerrada per a tots els veïns del municipi. S’hi exposarà quin és el procés de reciclatge de l’oli, que subproductes s’obtenen del reciclatge d’aquest i que beneficis aporta al medi ambient.

El programa de reciclatge d’oli és el primer pas del pla de gestió de residus previst pel consistori, que es veurà ampliat en els propers mesos.