– L’edició està composta per artistes nacionals i internacionals

El complex poliesportiu L’Estepar de Vilafamés serà, un any més, la seu de la XII Jornada de Treball amb Torn de Castelló, que se celebrarà els dies 26 i 27 de febrer. L’edició està organitzada per l’Associació Cultural ‘Torners de Castelló’ (ATORCAS) i compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafamés, la Diputació de Castelló i de l’organització Los Pueblos Más Bonitos de España. A les 10h del dissabte 26 començaran les jornades amb les primeres demostracions de diverses tècniques de tornejat, enguany més nombroses davant la gran quantitat de professionals que acudiran a l’esdeveniment.

La trobada compta amb artistes nacionals que s’aniran succeint amb les seues demostracions artístiques. Així, el terolès Pedro Clavero, l’asturià Samuel Blanco, el barceloní Roger Pascual, l’alacantí Ximo Iborra o l’artista local Carlos Nebot formaran part del programa del dissabte 26. A més, Olivia Bardoll s’encarregarà de realitzar un pirograbat sobre fusta durant el dissabte a la vesprada i el diumenge al matí. L’artista anglés Jason Breach, que va confirmar la seua presència, no podrà acudir a l’esdeveniment a causa de la Covid-19

Un dels punts més importants del programa serà el VII concurs de peces tornejades, com a homenatge a Miguel López, un dels grans artistes reconeguts nacionalment. Totes les persones que assistisquen tindran l’oportunitat de portar una de les seues peces pròpies, que seran avaluades pel jurat per a determinar el primer, segon i tercer lloc del concurs. Així, l’organització de l’esdeveniment ha confirmat que públic de tota Espanya, d’Andalusia, Astúries, Catalunya, Illes Balears o Múrcia, acudirà a L’Estepar. A més, també es realitzarà un sorteig de diverses peces mitjançant rifa, cortesia d’ATORCAS. Per a poder assistir a l’esdeveniment s’hauran de respectar totes les mesures de seguretat contra la Covid-19.