juego lucky jet
agropacifico.mx

– Els grups del cartell s’uneixen baix un leitmotiv molt específic per protegir el medi ambient i la salut de la població

– L’esdeveniment tindrà lloc a la plaça de la Tanca i comptarà amb una fira d’entitats organitzada per l’ajuntament

Vilafamés acollirà el proper 23 de març el festival Vilafafest 2024, un festival a favor de la no especulació energètica i les macroplantes. El cartell està encapçalat per Xavi Sarrià seguit de Pau Alabajos, Pepet i Marieta, Tesa i la Kinky Band, qui s’uneixen en aquest cartell baix un leitmotiv molt específic. El festival, que comptarà també amb una fira d’entitats organitzada per l’ajuntament, tindrà lloc a la plaça de la Tanca.

D’accés totalment gratuït, durant un dia sencer Vilafamés convertirà els seus carrers en una marxa en contra les macroplantes, construccions que tindrien un alt impacte mediambiental i per a la salut pública. De fet, Vilafamés ja és una de les poblacions més afectades per aquestes construccions: el poble més afectat per la MAT amb més quilòmetres de traçat i amb un total de 30 torres elèctriques.

Sumat a açò, està en projecte la construcció d’una macroplanta amb 555.000 plaques fotovoltaiques ubicada al Pla de Vilafamés que, a banda del fort impacte visual i ambiental cap a un poble declarat BIC, deixaria sense conreu unes terres que, ara per ara, estan en cultiu.

Un cop més, la música i les reivindicacions socials s’uneixen: el grup Pepet i Marieta, que toca en aquest cartell, va llençar el 12 de gener de 2023 un clip anomenat No a la MAT! amb col·laboració de Xavi Sarrià, Tesa, Ebri Knight i El Diluvi. Aquest esdeveniment ha estat impulsat per l’Ajuntament de Vilafamés i per la promotora castellonenca Metrònom. Vilafafest, amb caràcter simbòlic, actúa com una aliança entre la població, el medi ambient i la música.