juego lucky jet
agropacifico.mx

Una ‘Passejada’ per diversos indrets de Vilafamés va traslladar a les xiquetes i xiquets de Vilafamés a un món de misteri i màgia, a través de diverses rondalles que van escenificar les contacontes Tània Muñoz i Aurora Maroto. Un espectacle que va barrejar música, històries plenes d’intriga i llum, la qual va acompanyar els participants en tot moment, guiant-los pel camí que havien de recórrer.

“La iniciativa d’aquesta ruta de contes té com a objectiu redescobrir el poble mitjançant les històries contades de viva veu”, explica Tània Muñoz. Enguany va ser una ruta nocturna. L’activitat va començar a les 9 de la nit, al safareig amb la rondalla d’Enric Valor “I queixalets també!”, contalla en la qual les mares aconsellaven a les filles que no anaren a llavar la roba a la font per la nit. En eixe punt, als 50 xiquetes i xiquets participants se’ls va repartir una peça de roba perquè la llavaren allí mateix i, així, escenificar el relat que estava narrant la contacontes.

La música de la flauta travessera era el reclam que seguien els més menuts per a dirigir-se als diferents punts on estava prevista l’acció. Així, després de passar pel carrer Sant Antoni i pel calvari, la comitiva va realitzar tres parades més, una al lloc que es coneix popularment com a ‘caseta dels cohets’, la segona al cementeri, i la tercera, per a finalitzar, al ‘pinaret’, on es va contar la darrera rondalla.

En aquesta darrera parada, els xiquets i xiquetes van fer un conjur màgic posant en una bosseta una pedra, un poc d’herba i un bastonet, amb l’objectiu de recórrer a ella cada vegada que tinguen un desig i que es complisca. D’aquesta manera, va finalitzar una passejada d’històries màgiques que, com van explicar les contacontes, han de ser contades per a que no s’obliden i no desapareguen.

Tània Muñoz explica que “volíem espantar les pors amb farolets i llanternes i unes quantes històries antigues de tradició oral i gràcies als contes contats, el bosc es va convertir una vegada més en un lloc misteriós on poder conjurar els problemes del món”. La ‘Passejada contada’ ha tingut també com a coordinadora a Inés Gil i l’acompanyament musical de Teresa Casanova.

Aquesta ha sigut la darrera activitat del cicle ‘Viu l’estiu en família’, que ha tingut una gran acceptació per part del veïnat, explica el regidor de Festes, Sergi Trilles. L’edil ha donat “les gràcies a les diferents persones i col·lectius que han fet possible la organització de les activitats programades durant aquest mes de juliol”.