L’art de la fotografia s’ha donat cita aquest cap de setmana a Vilafamés. Durant tres dies, s’ha portat a terme un taller al voltant del Paratge Natural Municipal (PNM) de Sant Miquel, en el que han participat vuit persones i que ha tingut com a propòsit generar noves perspectives del paratge allunyades del símbols habituals que el caracteritzen, com són l’ermita o la Roca del frare.

El curs impartit per Jorge Alamar i Estela Sanchis, denominat ‘Sotabosc’ ha proposat als participants a realitzar una mirada alternativa a través de l’objectiu i obviar tot allò que és més conegut. Per a complir aquesta finalitat els alumnes han visitat el paratge i amb les seues càmeres han retratat diversos espais de la zona durant les hores pràctiques del taller, que han combinat amb hores teòriques i d’anàlisi de les fotografies.

La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament de Vilafamés i impulsada pel Consell de Participació del PNM, ha tingut un caràcter col·laboratiu i col·lectiu i no s’ha centrat exclusivament en l’àmbit fotogràfic, sinó que també ha servit per a desenvolupar un projecte conjunt que a ajudar a descobrir nous indrets de la zona de Sant Miquel.

El regidor d’Urbanisme, Sergi Trilles, explica que amb aquesta activitat es posa en marxa el Pla d’Ús Públic del Paratge de Sant Miquel, el qual inclou les directrius que regeixen les actuacions de cadascun dels programes que el desenvolupen i proposa el model d’ús d’aquest espai natural.

espai natural.