Del diumenge 10 al 17 d’abril se celebra a Vilafamés la Setmana Santa, amb una programació en la qual destaquen diverses misses i processons en honor a la mort i resurrecció de Jesús. Així, els actes comencen amb el tradicional Diumenge de Rams i la benedicció de palmes que es realitzarà en la plaça de l’Ajuntament, per a seguir amb la missa solemne a l’església parroquial. El dilluns 11, a les 17h, continua la programació amb una celebració penitencial.

Per a rendir honors al Dijous Sant s’ha preparat una celebració del Sant Sopar i, a continuació, una processó nocturna que girarà pels carrers del barri antic de Vilafamés amb l’església parroquial com a punt de partida i de retorn. Aquesta mateixa nit, ja en horari de Divendres Sant, es realitza la ‘trencada’ de l’hora amb desenes de tambors. Així, el divendres a les 11.30h s’ha preparat la processó del Via crucis fins a l’Església de la Sang, mentre que a les 18.30h es donarà lloc als Oficis per la mort del Senyor. Per a finalitzar els actes del divendres se celebrarà la Processó de l’Enterrament, a les 22h.

Per a encarar el final de la Setmana Santa, el dissabte 16 estarà dedicat a l’eucaristia de la Vetlla Pasqual a les 19h. Finalment, per a recordar la resurrecció de Jesús, el diumenge 17 s’ha programat una processó pel barri antic a les 11.30h que introduirà la missa a les 12h. La Setmana Santa de Vilafamés compta amb la participació de la Confraria Cor de Jesús.