Les IV Jornades de les Dones de Vilafamés, celebrades aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional de la Dona, s’han tancat amb una exposició fotogràfica i una representació teatral. El Museu d’Art Contemporani de Vilafamés ha presentat l’exposició de fotos “Artefactos” de Leticia Reig, comissionada per Juncal Caballero i amb el suport de l’Institut d’Estudis Feministes de l’UJI, amb un estil pictoriscista barroc i una molt cuidada posada en escena de personatges infantils. El punt i final a les activitats l’ha posat La peça teatral “Entre las Piernas” de Moskitas Muertas, una representació atrevida, transgressora i molt divertida per als espectadors.

Les jornades, organitzades per les associacions de Mestresses i Amics del Nucli Antic amb el suport de l’Ajuntament de Vilafamés, es van inaugurar amb una altra exposició de fotos titulada “No + princesas” d’Arturo de las Liras i Marta Cubedo. Oferida per la Fundació Isonomia, en ella es desmitifiquen els tòpics personatges dels contes infantils, com les “princeses” i les “ventafocs”.

Durant la celebració de les jornades també s’ha projectat la pel·lícula “Figuras ocultas” (Theodore Melfi, 2016) que narra la lluita de tres dones negres matemàtiques per ser reconegudes com a professionals d’alt nivell en l’agència espacial nordamericana NASA, durant la cursa espacial dels anys seixanta i la “guerra freda” entre els EE.UU. I la URSS.