cartell_sant_antoni_2015_webCenteners de persones han pes part aquest dissabte, 17 de gener, en la tradiconal matxà de Sant Antoni complint amb totes les expectatives creades des de la Regidoria de Festes.

Un acte tradicional que rememora èpoques passades i que retorna a Vilafamés amb les seues arrels més ancestrals, quan l’agricultura i la ramaderia eren part substancials de la seua vida econòmica.

La regidora de Festes, Marisa Torlá, ha destacat l’emotivitat d’una celebració que resulta capaç de germanar a tots els veïns del municipi sota els auspicis de la festivitat de Sant Antoni.

Torlà ha assenyalat que la matxà ha recorregut els carrers de costum, fent parada en totes les fogueres que els veïns havien preparat per a concloure en la plaça de la Font on la Reina i les seues Dames van repartir 2.000 rotllos.

La responsable de Festes ha volgut, així mateix, ressaltar la labor dels quintos i quintes de 2015 que van ser els encarregats que aqueixa nit tan especial no falteren tramussos, cacauets, figues albardades, moscatell i vi, així com a la Junta del carrer de Sant Antoni i a tots els col·laboradors i participants.

Al mateix temps, Torlá ha reiterat la satisfacció per veure com la col·laboració amb les associacions locals que participaven a Sant Antoni fan possible cada any la seua celebració durant el mes de gener.

L’alcalde de Vilafamés, José Pons, per la seua banda, ha assegurat que Sant Antoni és una de les festes més volgudes i arrelades en el municipi atès que tots es bolquen perquè la festa tradicional siga tot un èxit.

Pons ha apuntat que “es tracta d’una festa que uneix al seu torn cultura i tradició el que la fa tremendament popular i participativa i que compta amb el recolzament de tots els veïns del municipi”.

There are no comments yet.

Deixa un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).