El cap de setmana a Vilafamés ha estat marcat pels festejos celebrats en honor a Sant Antoni, on les fogueres i els animals han sigut protagonistes. Veïns i veïnes de Vilafamés van gaudir amb la tradicional ‘matxà’ organitzada pels carrers del poble, en un recorregut fet per cavallistes passant per totes les fogueres ubicades al llarg i ample del municipi. A les 12h es van beneir els rotllos, i ja a la vesprada es va botar foc a les fogueres.

A la Plaça de la Font es va ubicar l’última foguera del recorregut, on la Cort d’Honor 2022 va donar els rotllos a tots i totes les participants. No van faltar la mistela, els cacaus, els tramussos ni la mistela, com tampoc animals com cavalls i gossos. Els i les participants van recórrer els principals carrers del poble, des de la part baixa fins al nucli antic en llocs singulars com el planet de l’església o la plaça de Sant Ramon. A la nit, els Quintos 2022 van organitzar al Poliesportiu municipal L’Estepar la seua primera discomòbil de l’any.

Pel que respecta al diumenge, es va celebrar la processó des del carrer Sant Antoni fins a l’església parroquial amb la peanya de Sant Antoni. A l’església es va oficiar la missa amb la qual van concloure tots els actes organitzats per al cap de setmana.