juego lucky jet
agropacifico.mx

L’oferta cultural de l’Ajuntament de Vilafamés per al començament de l’estiu se centra en el cicle de concerts “A l’ombra del Castell” i en el Curs de Pintura Contemporània de Paisatge que tindran lloc durant el mes de juliol. Aquests actes que organitza l’Ajuntament, segons senyala el regidor de Cultura en funcions, Longi Gil, “se sumen a l’oferta que de forma regular ofereix el Museu d’Art Contemporani que, com es pot comprovar, ha experimentat un important impuls sota la direcció de Rosalia Torrent durant els últims cinc anys”.

“A l’ombra del Castell” enguany continuarà en la mateixa línia de donar a conéixer els músics que, per algun motiu, es troben vinculats a Vilafamés. En aquest sentit, actuaran les agrupacions musicals de la localitat com la Rondalla Clàssica l’Ullastrar i la Coral de Vilafamés, però també tindrem el jove intèrpret i compositor Richard Blanch Gómez i tancarà el cicle el grup madrileny Home to Bill Evans Jazz Trio, del qual forma part Edgar Martínez-Cantalapiedra, fill de Gabriel Cantalapiedra, un dels artistes fundadors del Museu de Vilafamés.

La rondalla l’Ullastrar, que dirigeix el mestre Tomàs Fabregat, inaugurarà el cicle de concerts que podrem escoltar a la plaça de la Sang, el dissabte 6 de juliol, a les 23 h. La novetat que presenta l’Ullastrar és la incorporació de dos saxos, un xelo i elements de percussió que enriquiran la sonoritat dels tradicionals instruments de pols i pua. Sobre el cicle “A l’ombra del Castell”, Gil afirma que “des del principi hem volgut promocionar el talent musical que hi ha a Vilafamés i per altra banda sempre hem volgut oferir una varietat d’activitats culturals que demanda el veïnat i el turisme residencial que visita la població cada estiu”.

Pel que fa a les arts plàstiques, el Curs de Pintura de Paisatge continuarà per segon any consecutiu, des del dia 15 fins al 20 de juliol. Si bé el 2018 va ser una edició de prova, enguany hi ha matriculats quasi una quarentena d’alumnes provinents de diferents llocs d’Espanya i França. L’objectiu del curs, segons el director, Juanma Gavara “és l’estudi del paisatge des d’altres conceptes i angles diferents dels que estem a acostumats a veure”. “Les activitats del curs”, afegeix Gavara, “giraran al voltant de la pintura al natural i de la relació amb el magnífic paisatge de Vilafamés”.