Vilafamés va reunir ahir a dos dels millors atletes de les proves de fons en muntanya que hi ha en la actualitat: la castellonenca Susana Mingol i el francés Jean Nöel, els quals van explicar als assistents a la xerrada titulada ‘L’esperit de la ultravida’, la seua forma d’entrenar per a aconseguir afrontar aquest tipus de proves que posen al límit al cos humà .

Els dos protagonistes van incidir, durant l’acte organitzat pel Club de Muntanya de Vilafamés, en la necessitat de portar un entrenament i una vida rigorosa per a participar en proves d’ultrafons, a més de ser metòdic i constant. L’atleta de Castelló va dir que la seua dedicació a aquest tipus de proves va ser conseqüència de les tasques de recuperació que feia per a recuperar-se d’una malaltia. El seu esforç l’ha portada a ser quinta al circuit d’ultrafons Spain Ultra Cup 2016 o segona en la CCC del Mont Blanc.

Tant Mingol com Nöel van relatar de quina manera preparen les ultra trail, l’entrenament que porten a terme, la logística i la planificació que fan per a cada prova. També s’han referit de quina forma van començar a practicar aquest esport i els reptes als que s’han enfrontat durant les curses en les quals han participat, i que els ha permés conèixer de primera mà, rutes, paisatges i paratges increïbles. Per a dinamitzar la sessió els atletes van projectar un vídeo amb imatges dels diferents paisatges que han vist passar en alguna de les proves com la Pierra Menta, la cursa de Madeira o la Blue Trail, i com no de la MiM de Penyagolosa i CSP.

La Setmana Cultural continua avui amb el concurs de pintura mural i fotografia digital.