El darrer dia de les Jornades Gastronòmiques ha reafirmat el potencial turístic de la localitat de Vilafamés, una població que han visitat milers de persones durant els tres dies en els que s’ha celebrat la cita gastronòmica i que conclou amb èxit i satisfacció, tant per part dels responsables municipals com dels comerços participants que han tingut els seus establiments plens des de divendres.

L’alcalde de la localitat, Abel Ibáñez, assenyala que “ha sigut l’edició de més nivell i amb més visitants dels darrers anys, i es pot qualificar com un èxit de participació i d’organització”. El primer edil ha explicat que “a més de la promoció realitzada en les darreres setmanes, la campanya del concurs ‘Luce tu Pueblo’ de Ferrero Rocher, també ha reforçat l’arribada de visitants i turistes”.

Per la seua banda, l’edil de Turisme, Lluís Torlá, s’ha mostrat satisfet del resultat de les Jornades que “que enguany han integrat també a altres comerços del sector turístic, com allotjaments i cases rurals, i que han posat el cartell de complet durant tot el cap de setmana”. El regidor ha explicat que “els comerços col·laboradors no han parat d’atendre els visitants i era quasi impossible també trobar lloc per a poder menjar als restaurants”. Torlá també ha posat en valor l’aposta de l’Ajuntament per “potenciar les demostracions culinàries a les Jornades, entre les que ha destacat la del xef ‘Estrella Michelin” Raúl Resino, i que han aportat un alt nivell culinari a la cita”.

Unes Jornades que han finalitzat amb la demostració culinària de Nicolás Barrera, del restaurant Pou de Beca, i que s’ha centrat en la cuina de “Les llegums locals i plats de festa”, i en la qual, ha elaborat receptes en el que ha utilitzat ingredients com fesols o sèpia, entre d’altres. Abans, en la programació matinal, l’activitat principal ha sigut la degustació de postres típics de Vilafamés, elaborats per l’Associació de Mestresses de Casa. Els visitants i veïns del poble han pogut tastar productes com ametllats o figues albardaes.