juego lucky jet
agropacifico.mx

Les III Jornades de les Dones hi han comptat amb dues exposicions una de pintures de l’artista Victoria Cano, “La huella de los sentidos”, al Museu d’Art Contemporani i una de fotografies , “Els plaers de compartir”, de la fotoperiodista Carme Ripollés exposada al local de les Mestresses de Casa, patrocinada per la fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.

També es va projectar la pel·lícula Clara Campoamor, la mujer oblidada (Laura Mañà, 2011), sobre la diputada que durant la II República va lluitar per aconseguir que el vot femení. Les Jornades han estat organizades per les associacions de Mestresses de Casa i d’Amics del Casc Antic i patrocinades per l’Ajuntament. “Aquesta tercera edició es presenta en un moment marcat per la recent vaga feminista del 8 de març d’àmbit mundial i per l’aprovació d’una moció municipal en contra de la violència de génere”, va assenyalar el regidor de Benestar Social, Longi Gil, i va afegir que “des de l’Ajuntament el que pretenem és crear una cultura de la igualtat i del respecte les persones”.

El debat sobre la invisibilització de les dones en el món educatiu va reunir les ponents Marta Rocafull, Àgueda Murciano, Inmaculada Alcalà, Beatriz Fariza i Lledó Babiloni per a reflexionar sobre els motius de la discriminació femenina vista des de l’àmbit de l’ensenyament. L’acte de cloenda va ser a càrrec de la monologuista Patricia Sornosa que va divertir durant més d’una hora al públic de la sala Quatre Cantons, amb un dicurs trencador, sarcàstic i clarament feminista.