El compte enrere per a la XVI edició de ‘Vilafamés 1900’ ja ha començat. L’Ajuntament ha presentat el cartell anunciador d’aquesta mostra de la vida tradicional que any rere any converteix la localitat de la Plana en un museu vivent que trasllada els visitants i residents a principis del segle XX. El cartell ha volgut seguir la línia de la mostra i presenta un disseny que reprodueix les tècniques de l’Art Nouveau, característic de la primera dècada del segle XX.

Veïns, veïnes i diferents col·lectius de la localitat seran els dies 4 i 5 de maig els protagonistes d’un esdeveniment que omplirà els carrers de la població de recreacions de costums de l’època i diferents escenes de la vida quotidiana com són les noces, la ronda dels ‘Quintos’, la processó de Sant Miquel, el vetlatori o els jocs infantils tradicionals.

Al mateix temps, hi haurà també representacions permanents d’oficis en espais públics i privats com el barber, el metge, la modista, el molí de l’oli, el pintor o el ceramista entre d’altres, que estaran obertes durant els dos dies que dura la mostra. Un certamen en el que la gastronomia també té un apartat important, ja que es recrearà un forn medieval on s’elabora el pa, els dolços i els productes típics de la localitat i la parada on es poden degustar productes derivats de la matança del porc.

El regidor de Turisme, Lluís Torlà, explica que “aquesta iniciativa és un bon impuls per al sector turístic i un bon aparador a nivell cultural”, al temps que assenyala que “la mostra ens ha de fer entendre la importància i el valor del nostre patrimoni històric, cultural i arquitectònic”.