El consistori ha obert l’expedient per a sancionar als responsables de les finques que no compleixen la normativa de llaurar en les 48 hores següents als vessaments de residus
L’equip de Govern continuarà el seu treball d’investigació per corroborar que es tracta de una acció legal

L’Ajuntament de Vilafamés ha posat en coneixement del Seprona i de la Generalitat els continus abocaments que s’han realitzat durant les darreres setmanes en alguns camps del Pla, davant la possibilitat que foren llots de depuradora abocats de manera il·legal. L’alcalde, Abel Ibáñez, després de les inspeccions realitzades per l’agent de la policia local i davant les greus molèsties causades als veïns per la mala olor, es va posar en contacte amb el departament del Seprona de la Guardia Civil, el passat dia 10 de juliol, amb ‘objectiu que des d’aquest organisme s’actue en conseqüència i s’investigue de quin tipus d’abocaments es tracta.

Els tècnics del Seprona, una vegada analitzats els residus recollits dels abocament, informa a l’Ajuntament que el material analitzat són purins i els abocaments estan totalment controlats i tenen els permisos i vehicles autoritzats. Davant d’aquesta resposta, l’equip de Govern insisteix en que els abocaments s’han incrementat i en la possibilitat que alguns residus foren llots de depuradores. El Consistori explica que una arribat aquest punt, els mateixos tècnics del Seprona asseguren que els possibles abocaments d’aquest tipus de llot també estan totalment controlats i legalitzats.

L’alcalde de la localitat vol deixar clar que “l’abocament de purins no és competència municipal, si no que la normativa és autonòmica”, no obstant, explica que davant de qualsevol indici de nous abocaments de productes de dubtosa procedència, qualsevol veí pot denunciar cridant al 062 .

En aquest sentit, l’Ajuntament assegura que sí realitzarà els tràmits que són de competència municipal, i per tant, des del Consistori s’explica que s’ha iniciat l’expedient per a sancionar els responsables que no compleixen la normativa de llaurar les finques en les 48 hores posteriors a l’abocament. Les sancions van des de els 750 als 3.000 euros de multa.