L’Ajuntament de Vilafamés ha conclòs les obres de reforma de la biblioteca municipal amb l’objectiu de dotar als ciutadans d’unes instal·lacions adequades a les seues necessitats. Els treballs, que han tingut un pressupost de 10.000 euros, han consistit en el canvi del pis, on s’ha col·locat un material que imita el parquet i també s’ha pintat de nou tot l’edifici, a més de millorar l’entrada al centre.

El regidor de l’àrea, Pablo Juan, explica que aquesta és la primera vegada que es fan uns treballs de millora del espai on s’ubica la biblioteca després de la seua inauguració, ara fa ja 40 anys, allà a finals de la dècada dels anys 70. En aquest sentit, l’edil ha volgut assenyalar que amb una simple gestió i la voluntat de l’actual equip de govern s’han pogut escometre les obres.

Pablo Juan manté que les obres a l’edifici, “a més de ser necessàries per haver-se quedat vell i per la necessitat de donar-li una llavada de cara també ho eren per poder atendre el constant increment de visitants i usuaris de totes les edats que ha hagut en els darrers mesos”.

També s’han aprofitat les tasques de millora d’aquestes instal·lacions per a ordenar i classificar els diferents materials dels que disposa la biblioteca i oferir, d’aquesta manera un servei més complet als usuaris. En aquest sentit, el regidor de l’àrea, Pablo Juan ha explicat que durant la realització d’aquestes tasques, efectuades per les treballadores del centre públic, Herminia i Maria, “han aparegut dibuixos antics de veïns del poble quan eren alumnes del col·legi i també un mapa de 1903 sobre la ubicació de les aigües minero-medicinals a Espanya”, fet pel qual el regidor vol agrair la seua feina i la seua dedicació.